Οδύσσεια Διατροφή - Σεμινάριο Γαστρονομικού Ενδιαφέροντος
Οι πρωτοετείς εκπαιδευόμενοι της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ Κέρκυρας, είχαν τη τύχη να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος από καταξιωμένους Σεφ του ομίλου μας. Κεντρικό θέμα του σεμιναρίου ήταν η Οδύσσεια διατροφή και ο συνδυασμός της καταγεγραμμένης γνώσης γύρω από τις διατροφικές συνήθειες των Κερκυραίων της εποχής.
Ορισμένα από τα πιάτα που παρουσίασαν οι Σεφ του Ομίλου μας, Αυλωνίτης Κωνσταντίνος, Ζέρβας Κωνσταντίνος και Μπαρμπάκης Θωμάς και οι συνεργάτες τους ήταν τα παρακάτω:
Ορισμένα από τα πιάτα που παρουσίασαν οι Σεφ του Ομίλου μας, Αυλωνίτης Κωνσταντίνος, Ζέρβας Κωνσταντίνος και Μπαρμπάκης Θωμάς και οι συνεργάτες τους ήταν τα παρακάτω:
- Αρνάκι με ελιές , θυμάρι και κριθάρι
- Χοιρινό με μήλα και σιτάρι
- Ανθότυρο με μέλι
- Σαρδέλες γεμιστές με σταφίδες και διάφορα αρωματικά , τυλιγμένες με αμπελόφυλλα και μαγειρεμένες με σύκα και γλυκό κόκκινο κρασί