Γαστρονομικό Σεμινάριο - ΙΕΚ Θεσσαλονίκης
Το ΙΕΚ Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού επισκέφθηκαν τον Ιανουάριο οι Σεφ του ομίλου μας, κ. Σπύρος Βουλισμάς (Group Executive) και κ. Θωμάς Μπαρμπάκης(Chef d'Hotel, The Olivar Suites). Οι Chefs επιμελήθηκαν και παρουσίασαν στους σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιείας & Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Πρακτόρων, μια επιλογή πιάτων εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα.
Οι φοιτητές ήρθαν σε επαφή με πιάτα προερχόμενα από τα τρία γεύματα των αρχαίων Ελλήνων, το ‘Άριστον’ (πρωινό), το ‘Δείπνον’ (το κύριο γεύμα της ημέρας ) και το ‘Δάρπον’ (απογευματινό) και μέσω πρώτων υλών όπως το θυμάρι, το κριθάρι και τα αμπελόφυλλα μεταξύ άλλων, άντλησαν στοιχεία για να κατανοήσουν καλύτερα την διατροφή του αρχαίου κόσμου.
Οι φοιτητές ήρθαν σε επαφή με πιάτα προερχόμενα από τα τρία γεύματα των αρχαίων Ελλήνων, το ‘Άριστον’ (πρωινό), το ‘Δείπνον’ (το κύριο γεύμα της ημέρας ) και το ‘Δάρπον’ (απογευματινό) και μέσω πρώτων υλών όπως το θυμάρι, το κριθάρι και τα αμπελόφυλλα μεταξύ άλλων, άντλησαν στοιχεία για να κατανοήσουν καλύτερα την διατροφή του αρχαίου κόσμου.