Bιώσιμη Γαστρονομία - Σεμινάριο Γαστρονομικού Ενδιαφέροντος
Για ακόμη μια χρονιά το Voulgaris Hospitality Group στέκεται αρωγός κάθε εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας ενώ συνδράμει στην προσπάθειας γεφύρωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της αγοράς. Αυτή τη Δευτέρα 18/12 οι πρωτοετείς εκπαιδευόμενοι της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ Κέρκυρας, παρακολούθησαν ένα σεμινάριο υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος από τους καταξιωμένους Σεφ του ομίλου μας. Το θέμα του σεμιναρίου ήταν η βιώσιμη γαστρονομία και ζητήματα όπως η εντοπιότητα των πρώτων υλών, οι τεχνικές καλλιέργειας και η μηδενική σπατάλη πρώτης ύλης (zero waste), βρέθηκαν στο επίκεντρο.
Τα πιάτα που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι Σεφ του Ομίλου μας, κ. Κώστας Αυλωνίτης, κ. Θωμάς Μπαρμπάκης, κ. Χρήστος Αλαμάνος και οι συνεργάτες τους, υπό την καθοδήγηση του Group Executive Chef του ομίλου κ. Σπύρου Βουλισμά, ήταν τα ακόλουθα:
— Σοφρίτο μανιταριών με μους ξινομυζήθρας, πίκλες μανιταριού και τραγανή κρούστα μυρωδικών
— Φρέσκα σαλατικά εποχής με πατάτα ‘οφτή’, κάστανα, παντζάρι και πέπλο ροδιού
— Κεμπάπ παλαμίδας, εικονικό καλαμάρι, γαρίδα μικρολίμανο
— Μπουρέκι ξινομυζήθρας με λωτό και τραγανά καραμελωμένα φύλλα
Τα πιάτα που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι Σεφ του Ομίλου μας, κ. Κώστας Αυλωνίτης, κ. Θωμάς Μπαρμπάκης, κ. Χρήστος Αλαμάνος και οι συνεργάτες τους, υπό την καθοδήγηση του Group Executive Chef του ομίλου κ. Σπύρου Βουλισμά, ήταν τα ακόλουθα:
— Σοφρίτο μανιταριών με μους ξινομυζήθρας, πίκλες μανιταριού και τραγανή κρούστα μυρωδικών
— Φρέσκα σαλατικά εποχής με πατάτα ‘οφτή’, κάστανα, παντζάρι και πέπλο ροδιού
— Κεμπάπ παλαμίδας, εικονικό καλαμάρι, γαρίδα μικρολίμανο
— Μπουρέκι ξινομυζήθρας με λωτό και τραγανά καραμελωμένα φύλλα