Σεμινάριο - Βιώσιμη Αλιεία και Εποχικότητα Θαλασσινών & Λαχανικών

Για ακόμη μια χρονιά, το Voulgaris Hospitality Group στηρίζει εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και προωθεί τη βιώσιμη γαστρονομία. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, οι Σεφ του Ομίλου μας μίλησαν στους σπουδαστές του ΙΕΚ Κέρκυρας, μεταφέροντας τη γνώση και την εμπειρία τους στο πλαίσιο του σεμιναρίου: "Βιώσιμη Αλιεία και Εποχικότητα Θαλασσινών & Λαχανικών."
Τη Παρασκευή 31/01/25, οι πρωτοετείς σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος, όπου οι Σεφ του Ομίλου μας ανέλυσαν τη σημασία της βιώσιμης αλιείας και της χρήσης τοπικών, εποχικών υλικών. Οι συμμετέχοντες Σεφ, υπό την καθοδήγηση του Group Executive Chef κ. Σπύρου Βουλισμά ήταν:
- Στατήρης Κωνσταντίνος, Chef d' Hotel, Aeolos Beach Resort
- Χρήστος Αλαμάνος, Chef d' Hotel, Kontokali Bay Resort & Spa
- Emiliano Stermugu, Sous Chef, Kontokali Bay Resort & Spa
- Θωμάς Μπαρμπάκης, Chef d' Hotel, The Olivar Suites
Το σεμινάριο επικεντρώθηκε σε θέματα όπως η εντοπιότητα των πρώτων υλών, οι τεχνικές καλλιέργειας και η μηδενική σπατάλη τροφίμων (zero waste). Οι Σεφ παρουσίασαν επίσης γαστρονομικές δημιουργίες που αναδεικνύουν τη φιλοσοφία της βιώσιμης γαστρονομίας.